چهارشنبه 21 آذر 1403
 
دوسالانه‌ها 
ششمين دوسالانه تصويرگري با استقبال هنرمندان آغاز شد بازگشت

ششمين دوسالانه تصويرگري با استقبال هنرمندان آغاز شد

معاون هنري وزارت ارشاد: رغبت به حضور در جشنواره ها با حضور بزرگان هنر ممكن است

تجليل از پرويز كلانتري، صادق صندوقي، منوچهر درفشه و علي خدايي

دبير دوسالانه: تصويرگري از جشنواره زدگي فاصله بگيرد

 

ششمین دوسالانه تصویرگری با تجلیل از چهار تصویرگر و اهدای جوایز برگزیدگان با حضور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و  استقبال هنرمندان و مردم عصر یکشنبه 12 ابان ماه در موسسه فرهنگی هنری صبا افتتاح شد.

در مراسم افتتاحیه دوسالانه با حضور علی مرادخانی؛ معاون هنری وزات فرهنگ و ارشاد اسلامی، اصغر امیرنیا؛ مدیر کل هنرهای تجسمی، سید عباس عظیمی؛ مدیر موسسه هنرمندان پیشکسوت و کیانوش غریب پور؛ دبیر دوسالانه از پرویز کلانتری، صادق صندوقی، منوچهر درفشه و علی خدایی تجلیل شد.

علی مرادخانی؛ معاون امور هنری وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: دوسالانه ها کمک می کند تا هنرمندان این حوزه ها بیشتر شناخته شوند و به مجموعه محتوا نزدیک تر شوند.

مرادخانی با تاکید بر برگزاری برنامه ها توسط انجمن ها و بخش خصوصی گفت: ما به دنبال آن نیستیم که بخش دولتی برگزار کننده برنامه ها باشد بلکه اتفاقات در انجمن ها و بخش خصوصی می تواند به نحو درست انجام شود و ما حمایت کننده باشیم. اگر فاصله بین نگاه حاکمیتی و نگاه مردم کاهش یابد، اتفاقات بهتری را شاهد خواهیم بود.

مرادخانی افزود: استقبال خوبی از دوسالانه شده است اما بضاعت و ظرفیت بیشتری وجود دارد و اگر انجمن ها دست اندرکار شوند، امور در فضای گسترده تر و با حضو بیشتر هنرمندان انجام می شود و می توان زمینه حضور هنرمندان کشورهای مختلف را فراهم کرد تا در ارتباط با دیگر کشورها، فضای بهتری ایجاد شود.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر حضور بزرگان هنر در جشنواره ها گفت: رغبت به حضور در جشنواره ها با حضور بزرگان هنر ممکن است و می تواند این دوسالانه را به یک برند اساسی تبدیل کند. ما هم تلاش می کنیم در این راستا و برای تقویت فعالیت ها با امکانات بهتری وارد میدان شویم.

اصغر امیرنیا؛ مدیر کل هنرهای تجسمی نیز در این مراسم گفت: عرصه هنرهای تجسمی مظلوم است و هنرمندان تجسمی خاضع و متواضع هستند و حتی وقتی در عرصه های بین المللی در بالاترین جایگاه قرار می گیرند، چهره نمی شوند. امیدواریم با همت بالای معاون امور هنری و همت یالای هنرمندان تجسمی، هنرهای تجسمی از مهجوریت درآید.

امیرنیا افزود: امیدواریم در دولت تدبیر و امید، امیدی برای همه فرهیختگان و هنرمندان تجسمی با اقداماتی مانند معرفی و فروش آثار آنها ایجاد شود.

مدیر کل هنرهای تجسمی با اشاره به برگزاری ششمین دوسالانه تصویرگری پس از 11 سال گفت: دوسالانه تصویرگری به دلایلی در این سال ها برگزار نشد و وقتی پیشنهاد برگزاری این دوسالانه از سوی تصویرگران و انجمن تصویرگران مطرح شد با اشتیاق پذیرفتم تا ظلمی که به هنرمندان تصویرگر به خاطر تعویق چند ساله شده است، تا حدودی برطرف شود.

کیانوش غریب پور؛ دبیر ششمین دوسالانه تصویرگری در ابتدای سخنان خود از پنج هنرمند تصویرگر ژانت میخاییلی، نسیم خسروی، علی عامه کن، علی نامور و گل محمد خداوردی که در این سال ها از میان ما رفته اند، یاد کرد.

غریب پور در ادامه گفت: جامعه تصویرگری از دلایل واضح و پنهان برگزار نشدن دوسالانه در این سال ها گله مند بود اما در این 10 سال تصویرگران بسیار کار کردند و نسل جدیدی در فضای تصویرگری ما شکل گرفت که شاید اگر دوسالانه برگزار می شد این نسل به پختگی نمی رسید.

دبیر دوسالانه در ادامه  گفت: امیدواریم جشنواره های ریز و درشت تصویرگری که توسط نهادهای مختلف برگزار می شود، برچیده شود و به اصل تصویرگری پرداخته شود، زیرا افرادی که به اصل تصویرگری پرداخته اند، موفق ترند. باید تلاش شود تا تصویرگری ادبیات داستانی به سمت مخاطب برگردد و از رویکرد برد و باخت و جشنواره زدگی فاصله بگیرد و فقط چند جشنواره و رویداد جدی در حوزه تصویرگری برگزار شود.

غریب پور با اشاره به ششمین دوسالانه گفت: با وجود فرصت کم، استقبال از دوسالانه قابل توجه است و 1196 نفر آثارشان را ارسال کردند اما در انتخاب آثار تند و تیز برخورد شد چون این برندگی به نفع تصویرگری است. بنابراین 17 درصد آثار رسیده به نمایشگاه دوسالانه راه یافت. 78 درصد شرکت کنندگان در این دوره دوسالانه تصویرگران زن هستند.

دبیر دوسالانه با اشاره به دیگر بخش های دوسالانه گفت: تصویرگری در ایران فقط در حوزه تصویرگری کتاب کودک شناخته شده است اما باید از این نگاه که تصویرگری را به کتاب کودک محدود می کند فاصله بگیریم به این منظور بخش جنبی دوسالانه گونه های ذیگری از تصویرگری را معرفی می کند. بخش میهمان هم که زینت دوسالانه است با 36 اثر تصویرگری از کشورهای آسیای جنوب شرقی برگزار می شود.

بزرگداشت چهار تصویرگر پرویز کلانتری، صادق صندوقی، منوچهر درفشه و علی خدایی در این مراسم و برگزاری چهار ورک شاپ توسط هنرمندانی که شبه مکتب در تصویرگری ساخته اند- چون ما در تصویرگری مکتب نداریم- یعنی رضا لواسانی، فرشید شفیعی، کریم نصر و پيمان رحیمی زاده د رطول برگزاری دوسالانه دیگر برنامه های ششمین دوسالانه تصویرگری است.

در ادامه با حضور هنرمندان تصویرگر و داوران دوسالانه از جمله فرشید مثقالی، محمد علی بنی اسدی، بهزاد غریب پور و .. جوایز برگزیدگان اهدا شد.

بيا نيه ي هيات داوران ششمين دوسالانه ي تصويرگري تهران

 

برگزاري مسابقه هاي هنري ، اگر به مثابه ي نمايش و بررسي و نقدي سازنده بر يك دوره فعاليت هنرمندان باشد، همواره چراغ راهند؛ اما وقتي نفس رقابت و برد و باخت و جايزه اصل شود، به ضد خود مبدل مي شوند.

اين است كه ششمين دوسالانه ي تصويرگري تهران برآن شد كه عطش برد و باخت را به داوري منتقدانه از حرفه ي تصويرگري ادبيات داستاني ارتقا دهد.

هيات داوران اين دوسالانه نيز، با اين ديدگاه به داوري آثار پرداخت تا معرفي برگزيدكان، تصويرگري كتاب كودك را كه سال هاي اخير، گاه از رويكرد به مخاطب اصلي آن، يعني كودك، خارج شده، شايد به مسيراصلي برگرداند.

داوري دوسالانه ششم كه درپايان يازده سال تصويرگري معاصر ايران استاده، كاري سخت و پر  مسؤوليت بود. چشم تصويرگري امروز ما پر است از شمار زياد تصويرگران و مشتاقان تصويرگري كه اغلب به رغم تنوع دروني، داراي نگاهي همسان با همديگرند، و آن، تمركز بر خلاقيت هاي فردي و جهان هاي شخصي به عنوان هنرمند است كه اغلب به فراموشي مخاطبان اصلي تصويرگري منجر مي شود.

بنابرهمين واقعيت، هيأت داوران ششمين دوسالانه تصويرگري تهران، با احترام قلبي به نوآوري هاي و خلاقيت هاي كم نظير همكاران تصويرگر، با معيارهاي (وفاداري به متن و مضمون)، (وفاداري به اصل روايتگري)، (وفاداري به مخاطب كودك و نوجوان)، (اصالت شخصي و خلاقيت فردي) و (مهارت هاي تكنيكي) برگزيدگان خود را معرفي مي كند و صميمانه اميدوار است چراغ فروزان تصويرگري ايران، هر بار پرنورتر و درخشان تر و خلاق تر، به جهان خيال و روح مخاطبان حقيقي اش بتابد.

 

برگزيدگان ششمين دوسالانه ي تصويرگري تهران

 

الف. مسابقه ي جهان نورها و سايه ها، گرايش كودك و خردسال

مقام تشويقي/ ديپلم افتخار به (جواد خانواده) براي مواجهه ي خلاقو موجز با موضو نور و سايه

مقام تشويقي / ديپلم افتخار (مريم محمودي مقدم) به براي روايتگري شفاف با رويكرد دقيق به گروه سني مخاطب.

 

مقام سوم/ پلاك دوسالانه، ديپلم افتخار و مبلغ ده ميليون ريال  به (سيده زهره حسيني) براي خلق اثري موجز و روشن از جهان نورها و سايه ها.

مقام دوم/ پلاك دوسالانه، ديپلم افتخار و مبلغ بيست ميليون ريال به (النازقائمي) براي خلق اثري خيال انگيز و رمزآلود با تكنيك اجرايي خلاقانه.

مقام  اول / تنديس دوسالانه، ديپلم افتخار و مبلغ سي ميليون ريال به (عاطفه ملكي جو) براي ايده اي جذاب و خلق اثري كامل، شيرين و صميمانه براي كودكان، همراه با تسلط تكنيكي و خلاقيت فردي.

 

 ب. مسابقه ي جهان نورها و سايه ها، گرايش نوجوان

مقام سوم/ پلاك دوسالانه، ديپلم افتخار و مبلغ ده ميليون ريال به (شيلان هوشياري) براي خلق اثري شاعرانه و ديدني از مفهوم سايه و رؤيا.

مقام دوم /پلاك دوسالانه ، ديپلم افتخار و مبلغ بيست ميليون ريال به (فائزه بهارلويي ياسه چاهي) براي فضاسازي ساده ولي خيالپردازانه و هنرمندانه كه با مفهوم سايه بطور عيني و شاعرانه روبرو شده است.

مقام اول / تنديس دوسالانه، ديپلم افتخار و مبلغ سي ميليون ريال به (سيدميثم موسوي) براي مهارت در خلق فضايي فراواقعي و روايتگر از مضمون توأماً نور و خيال، با طراحي قوي و واقعگرايانه.


ج. مسابقه ي استعداد جوان

مقام تشويقي/ ديپلم افتخار دوسالانه به (احسان بهمني) براي مهارت قابل ستايش در طراحي و فضاسازي در تصويرگري (حكايت عشق جواني)

مقام تشويقي/ ديپلم افتخار دوسالانه به (فاطمه خسرويان) براي خلق فضايي پرنشاط و خيال پردازانه از (افسانه ي هزارو يك شب)

مقام تشويقي / ديپلم افتخار دوسالانه به(مهرناز قاسم پور) براي تجربه گرايي در فضاسازي نوآورانه براي روايت اسطوره ي كهن (ضحاك)

مقام تشويقي/ ديپلم افتخار دوسالانه به (صفا كسايي) براي تجربه‌گرايي در خلق طراحي شخصي و كودكانه.

مقام سوم/ پلاك دوسالانه، ديپلم افتخار و مبلغ بيست ميليون ريال به (سما بياتي) براي تصويرسازي بديع و نوآورانه و ديدني از اسطوره ي (زال و سيمرغ)

مقام دوم/ پلاك دوسالانه، ديپلم افتخار و مبلغ بيست ميليون ريال به(حميده خسرويان) براي فضاسازي پرتحرك با تسلط در طراحي و اجراي متل عاميانه ي (تلخون)

مقام اول/ پلاك دوسالانه، ديپلم افتخار و مبلغ بيست ميليون ريال به (آتنا شمس اسفندآبادي) براي طراحي هاي تأثيرگذار و فضاسازي تودرتو از قصه ي (هدهد در قصر ملكه صبا)

  

د. مسابقه ي كتاب هاي تصويري منتشر شده از فروردين  82 تا خرداد 92 ، گرايش كودك خردسال

مقام تشويقي/ ديپلم افتخار دوسالانه به (ماهني تذهيبي) براي ايجاد فضاهاي رؤياپردازنه و تزيني در كتاب (ماهك و پرنده)

مقام تشويقي / ديپلم افتخار دوسالانه به آ (محمود مختاري) براي طراحي و فضاسازي ماهرانه و روشن در تصويرسازي كتاب(مراد)

مقام سوم/پلاك دوسالانه، ديپلم افتخار و مبلغ ه ميليون ريال به (فاطمه حق نژاد) براي تلاش ماهرانه به حيطه ي تصويرگري (واقع گرايي – جادويي) كه درفضاي تصويرسازي امروز ما جاي آن بسيار خالي است ، دركتاب (كابوس يك روياي نيمه تمام)

مقام دوم / پلاك دوسالانه، ديپلم افتخارومبلغ بيست ميليون تومان به (فاطمه اربابون) براي تصويرسازي هاي شيرين و پراز ظرافت هاي كودكانه براي كتاب  (جعبه و پروانه )

مقام اول تنديس دوسالانه، ديپلم افتخار ومبلغ سي ميليون ريال به (راشين خيريه) براي مهارت در خلق فضاهاي ديدني و روايتگر توام با طنز كودكانه و قابليت ارتباطي مناسب با مخاطب ، در كتاب  (اگر گربه ها چكمه مي پوشيدند )

جايزه ويژه هيات داوران

هيات داوران دراين بخش، جايزه ويژه ي خود شامل پلاك دوسالانه، ديپلم افتخار و مبلغ سي ميليون ريال را به ( غلامعلي مكتبي ) براي يك عمر تلاش صميمانه و بي هياهو در خلق فضاهاي پرنشاط ، زنده وبي تكليف درتصويرگري كتاب هاي كودكان و نوجوانان.

 

هـ مسابقه ي كتاب هاي تصويري منتشر شده از فروردين 82 تا خرداد92 ، گرايش نوجوان

مقام تشويقي / ديپلم افتخار دوسالانه به (سيد حسام الدين طباطبايي) براي تلاش در دستيابي به بياني جديد از نقاشي به اصطلاح قهوه خانه يا (خيالي سازي)‌ ايراني  در تصويرگري كتاب « داستان پيامبران در قرآن»

مقام تشويقي / ديپلم افتخار دوسالانه به « ميترا عبدالهي » براي دستيابي موفق به روايت جديد و ديدني از نگارگري ايراني در تصويرگري كتاب « اسب هاي رام نشدني »

مقام تشويقي / ديپلم افتخار دوسالانه به « حسن نوزاديان » براي ورود به حيطه ي كتاب هاي « مصور – داستاني » ( كميك بوك ) در كتاب « هرگزيان»

مقام سوم / پلاك دوسالانه، ديپلم افتخار و مبلغ ده ميليون ريال به « عطيه بزرگ سهرابي »

براي خلق تصوير هايي صميمي با جنبه هاي تزئيني براي كتاب « روياي گردآفريد»

مقام دوم / پلاك دوسالانه، ديپلم افتخار و مبلغ بيست ميليون ريال به « مهكامه شعباني » براي تسلط در فضاسازي شاعرانه و روياگونه در تصويرسازي كتاب « سه قصه »

مقام اول / تنديس دوسالانه، ديپلم افتخار و مبلغ سي ميليون ريال به « حسن عامه كن » براي برداشتي مدرن و ارائه ي فضايي جديد و هنرمندانه ، باتوانائي تكنيكي مناسب براي نوجوانان ،‌ازقصه ي آشناي « شنل قرمزي»

جايزه ي ويژه ي هيات داوران

هيات داوران دراين بخش ، جايزه ي ويژه ي خود شامل پلاك دوسالانه، ديپلم افتخار و مبلغ بيست ميليون ريال را به « بنفشه احمدزاده »‌ براي تصوير سازي متفاوت با گرايش هاي رايج، با حال و هوا و حسي جذاب براي دنياي نوجوانان و تلاش موفق در فضاسازي كاملا متناسب براي مخاطبان نوجوان در كتاب « نمايشنامه هاي آسان »

 

پس از مراسم افتتاحیه نمایشگاه بخش رقابتی ششمین دوسالانه تصویرگری گشایش یافت.

نمايشگاه آثار ششمين دوسالانه تصويرگري در بخش هاي تصويرگري كتاب (تصويرگري كتاب هاي 10 سال اخير)، جهان نورها و سايه ها و بخش استعداد جوان آغاز شده است. 169 اثر در بخش تصويرگري كتاب (97 اثر كتاب كودك و خردسال، 72 اثر كتاب نوجوان)، 132 اثر در بخش جهان نورها و سايه ها(66 اثر كودك و 66 اثر نوجوان)، 30 عنوان و 90 اثر در بخش استعداد جوان و در مجموع 391 اثر در بخش رقابتي دوسالانه به نمايش گذاشته شده است.

 

تاريخ خبر:  1392/08/12